Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fabriksdagar

Jag vaknade upp, jag såg träden genom fönstret och så kvällen som kom.
Maskinerna ropar genom drömmen "kör i 260, provtryck efter 200kg" jag ramlar med cykeln på isgatan och hon låg på ängen och tänkte varmt om mig där jag låg i snödrivan. Jag sa ingenting, jag hittade en hundralapp och en vit katt upp längs gatan. Känner ett knockout-slag på väg mot mig igen, det är en lång natt.
Här kommer svart. Blåa stjärnor. Snabba minnen när jag satt själv i garderoben och hur du hittade vad som fanns kvar av mig.
Det var då, när vi fann varandra och nätterna vi sov som dom utspillda kropparna över sängen. Och sen all väntan, denna grymma tjuv som stack ner mig och fick mig att stappla min ungdom fram.
Men hon förstår. Hon trycker fingertopparna genom illusionen. Hon kastar sig inte efter medvind, hon kastar sig efter mig. Imorgon är en ny dag, och innan solen gått upp är jag på väg till fabriken




Fri vers av Hologram
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-20 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hologram
Hologram