Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudet Fullt Med Plast



Och så rusar vintern i kroppen fram igen och jag går ner till affären. Det är tisdag och det står några högstadiekillar vid tidningarna och ser sig nervöst om. Ser ut som om dom sett ett spöke när jag plockar på mig två frysta pizzor och möter deras vattniga blickar. Jag undrar vad jag gör där, jag borde ligga i badkaret och dricka öl.

Den stora kvällen är här. Sitter på mitt rum med slutna ögon och tänker på första ackordet, den sista chansen . Ljudet som tystar kulsprutorna i huvudet.
Spelar högre, högre och högre. Tills grannarna undrar vad det är för fel på tjejen som ylar. Vilka onda andar plågar småtjejer så?
Midnatt snart. Snart dagsljus i Eden. Rastar min dröm som en hund utan en plats att kalla hem. 02:13. Mina ögon som gatlyktor. Kan jag gissa vilket klockslag jag slutar att tänka på en kropp mot min?

Himlen mellan halv tre och sex.

Och nu. Alarmklockans motorsåg in i mina öron. Det är så jävla tidigt, kan inte ens röra mig och
morgonen drar ner mig till industrigatan,
in i plastfabriken, hälsar mig välkommen till ännu en dag.
Jag har ett jobb och jag eldar upp min framtid med pengarna.




Fri vers av Hologram
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-27 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hologram
Hologram