Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

önsketänk.. kanske? eller ej.. äh, bara en värderingssak.. (jaja..undanglidning igen)




redigera med mera

 

 

 

*

Det där med att redigera med mera
neeej inte hos mig

Regissera mera! Vägra redigera!
Re-turnera allt du spelat

Delat är menings förståelse
när endast ett svar finns

*

täcket kletigt, flugorna surrade,
husets inhysingar sprang omkring


det var lördagmorron
mardrömmen var ett faktum

piskan;
över tusen alster var ännu inte redigerade

moroten;
det är härligt ha oramat på väggarna

 

Väck mig  när det är dags!

*

Inte ändra och ändå dra ända ner i nånting
när det upptäcks, väcks det där måstet

Det kläcks nya idéer hela tiden och sånt
suger, nä ingen lycka blir gjord utan tid

Duger spex, läxor och käx, ja kom och väx
som flera av oss vägrade långt upp i åldrarna

Foldrarna med självlögn ökade i vikt och däck
skrek även på grusväg i varje film, som sann

Försvann gjorde jämförelsen med värdet
Försvann gjorde hänförelsen av Svärdet

i Stenen - När det dras ur

*

Det där med att redigera med mera
neeej inte hos mig

Jag jämför mitt nu med mitt då och i "med mera"
ligger vadå?

Det jag ärligt kan dissikera över en kaffe
som så,

med hjälp av tvås färdigheter i undanflyktigheter

Det delikata, det unika, det skämmiga, det rustika
det halvtomsider heltomvända skygga arga lilla mig

som aldrig fick vara med då, så 

Kom igen sen när du är som då - som jag lika
just nu och vägrar redigera "med mera"

 

så tar vi en fika

*

 

 






Fri vers av Pot Pourri
Läst 213 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-22 07:14



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
För att använda ett ord som jag normalt inte brukar använda så var det här tänkvärt. På scenen ryms så mycket mer än vad som sägs. Shakespeares dramer har gått förbi osårade efter all redigering, för det är så uppenbart att helheten, som ett hologram, överlever.
2012-02-20

  Anna*
Ett driv som får mig att vilja sätta mig och ta en kopp tillsammans med dig på slutet =0)
2011-01-22

  Mr Lindemann VIP
Att inte hålla med något manus, men ändå vilja bli regisserad. Kan den som redigerar sedan, korrekturläsa raderna av din själ och bokstäverna som känslorna spelar med?
2011-01-22

  Ulf D VIP
Vilken vändning, från "Väck mig när det är dags!" till slutradens dolda kaffekopp. Underbar läsning!
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri