Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I morgon är en annan dag

I dag är jag en not
som blir en symfoni
i morgon ett piano
musik i harmoni

I dag är jag ett manus
till filmen utan slut
i morgon en biroll
från händelser akut

I dag är jag en fotboll
som rullar in mot mål
i morgon en supporter
som tydligt ropar skål

I dag är jag himmelen
över öppet vatten
i morgon stjärnorna
som leder om natten

I dag är jag en fågel
av någon vanlig sort
i morgon är jag vingen
som sakta flyger bort

I dag är jag bokstaven
som formar en poet
i morgon parentesen
som sällan något vet

I dag är jag en yngling
vid början av livet
i morgon en åldring
som inget tar för givet

I dag levs livet glatt
på ängar med klöver
i morgon är annan dag
då kan det vara över




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 557 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-01-25 09:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Ljuvliga rader, underbar läsning
2011-01-25

  © anakreon VIP
Idag är jag en man
som fasar för prologen
som kanske spelas upp
i morrn, på onkologen...
Det enda vi vet om morgondagen
är att vi ingenting vet.
Calle
applåderar
2011-01-25

  Teresia Ridell
Vackert o vist diktat. Gillas mycket !!
2011-01-25

  Tomasz Halkiewicz
tjusigt :-)
2011-01-25

    ej medlem längre
Helt fantastisk! Bokmärkes!
2011-01-25

  Henrik Sjöberg
Tänvkärt. Bra skrivet!
2011-01-25

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket läsvärt med fint flyt i rim
2011-01-25

  Anna*
Love it! Fint flyt och tänkvärd!
2011-01-25

  mare VIP
Så sant, bra !!
2011-01-25

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker mest om sista versen, den är ett gott avslut på en litet upprepande text
2011-01-25

  Halv
Väldigt bra skrivet! Jag älskar flytet och harmonin.
2011-01-25

  Niclas Petersson VIP
Alldeles strålande. Snyggt.
Gillar. Mycket.
2011-01-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO