Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÅ JAG GÅTT HÄDAN

En morgongryning
jag är inte mera här,
jag har gått hädan.
Då är jag en vindfläkt
eller en vattendroppe.

Du känner mig ju!
Om jag är en östanvind
doftar jag som sandelträ,
om jag är en västanvind
doftar jag
som blommande mandel.

Om jag är en vattendroppe
kan jag vara en droppe i ån
jag strömmar
från bergen ned till havet

Sök ej efter mig, förgäves!
Ditt besvär är onödigt.
Du förlorar din dyra tid
Jag vistas inte här
inte heller där.
Jag slingrar mig
på en tidlös och okänd bana.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 303 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-25 10:31



Bookmark and Share


  Amari
Åh så vackert skrivet!
Den ger tröst inför det oundvikliga,
och texten skulle jag gärna välja till en sista hälsning.
Bokmärker!
2015-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman