Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla barn

Jag försöker berätta om en känsla som inte finns
En tomhet som inte existerar.
Jag berättar om flyende år och djupa skärsår
Skulle du förstå?

Skulle du förstå min kamp?
Skulle du förstå att jag ramlat tusen gången om
Att jag aldrig riktigt lyckats klättra upp igen?

Jag tittar på gamla kort.
År av glädje och ett bekymmersfritt sinne
Ett barn som ler mot en kamera
Ovetande om att framtiden består av gömda ärr

Jag tittar på filmer
Filmer från 1993
Ett lyckligt år
Men det kommer jag inte ens ihåg.

Och jag drömmer tillbaka till en tid
Då medicinering mot tomhet inte fanns med
I min världsbild
Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig ända hit.
Jag står mitt i ett ingenting
Men jag trodde inte att jag skulle ta mig ända hit.

Och den svaghet som jag andas
Sticker i min hud
River upp gamla sår
River upp något som borde ha dött för länge sedan

Flera år har gått
Ungefär 18
Att förvandlas
Tar lång tid

Och om jag kunde
Skulle jag göra om det igen
Kanske ta det lite längre än hit
Eller kanske inte alls i närheten
För ett snällt barn
Följer mammas bud
Ett snällt barn
Leker aldrig med sin hud.

Jag var nog aldrig snäll.




Fri vers (Fri form) av entusiasm
Läst 438 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-25 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm