Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärlekshistoria.

 

 

Jag vill springa emot dig
med ett stort jävla leende
skratta med dig
precis så som vi gjorde
förr

Eller
kanske
slå dig på käften
så att du vaknar upp
inser hur för jävligt du betett dig
mot mig

Jag är väl inte oskyldig
det tror jag inte att någon är
någonstans
i denna värld.
Även buddhistmunkarna
som sitter på berget
med benen i kors
är födda in i en underlig värld

Där vi ljuger
och hittar på
Älskar och hatar
med hjärtan som skriker rakt ut

Jag älskar dig
Jag älskar dig
Jag älskar dig

Det började med en liten lögn
brukar det inte vara så i varje kärleks-mardröm?
Ifrågasättande i det mörka
jag skämdes för mina tvivel och du övergav mig
med
tesen att jag redan lämnat dig

Jag flyttade ju så långt bort.
Jag behövde jobba med mig själv
min trasiga själ
mina gråtna tårar
Jag lämnade inte dig
för att jag behövde bry mig om mig själv.
Jag behövde bara vara mer hel så att jag kunde ta hand om dig

Du sa att vi skulle falla isär
vi två skulle glömmas bort
du sa att vi var dömda.

Jag trodde dig inte. Jag förstod inte. 

(jag förstod inte varför du inte stöttade mig när jag fanns där för dig när du flög söderut?)

Du sa att du skulle dö.
Du sa att du skulle dö utan mig.
Du sa att det var stor risk att du dog om jag inte stod bredvid sig på samma ort.

Du skrämde mig och jag grät tårar nog att fylla ett hav.
Du svek mig
men jag älskar dig
jag tror att jag svek dig med

Du sa att vår kärlekshistoria tog slut
min bästa vän sa att hon aldrig skulle höra av mig mer
jag misslyckades med hennes test.
Jag var visst inte en riktig vän.

Jag vill springa emot dig med öppna armar
Skrika efter dig när du lämnar mig
jag vet inte om jag skulle vara
arg
lättad
eller
glad

Någon känsla
skull jag få känna igen.
Vår kärlek gick djupare än något jag känt innan
du har räddat mig från avgrunden
flera gånger om
bokstavligt talat
räddat mitt liv
när impulser blivit till handling
i en sjuk persons liv

Jag hade aldrig träffat någon som dig
jag är otroligt tacksam för allt du har lärt mig
men jag skulle nog ge dig en smäll på käften

För alla gånger du sårat mig.

 




Fri vers av entusiasm
Läst 339 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-10 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm