Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggor av mig själv.

 

 

Jag sitter i min lägenhet
överallt
ser jag
minnen
av mig själv

Bilder som dyker upp
och försvinner när
jag tittar bort
ruskar på huvudet
jag vill inte vara själv
här längre

Jag ser kroken vid dörren
där jag ska hänga upp mina nycklar
så att det är lätt
att göra entré
när jag skadat mig själv

Jag ser soffan
köket
sängen
golvet
där jag
gråtande
skakat
hatat
skadat
mig själv

Tabletter ner för strupen
rakblad över huden
ambulanser
blodfläckar och skoavtryck
på golven

Men det är inte kvar där nu

Jag ser ångesten när jag sjönk ner
innanför min ytterdörr
med ryggen mot träet
och grät

Jag har bott här i flera år
men jag har bara tillbringat några månader
här

Jag ser spöken av mig själv
i varje hörn
i varje vrå
i varje yta
av mitt hem
ser jag ett eko av mig själv

Men jag ska åka snart igen
jag är ju bara på besök
på besök i mitt eget hem
egentligen bor jag ju inte här
posten är eftersänd
till ett behandlingshem

Jag åkte dit igen
efter att ha varit för mycket på sjukhus
igen
Det hade ju varit katastrof i min lägenhet
igen.

Jag har ett hem
men jag är bara en gäst
jag hälsar på
i en lägenhet där jag borde bo
som jag inte har något positivt
att ta med mig något ifrån

Det var inte så jag trodde det skulle bli
när jag investerade i mitt första egna hem.

 




Fri vers (Fri form) av entusiasm
Läst 432 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-18 11:36



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Fick en knut i magen. :(
Rätt hemsk
2015-06-21

  Trädskugga
"Se dig om
det är här du bor."

(Lars Winnerbäck)

Du har träffat rätt i språk och melodi

fin poesi.
2015-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör mitt innersta!
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm