Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför skulle jag bry mig?

Jag är så trött
Trött på att minnas
Det onda i ett leende
Hatet i ett glas vin

Jag är så trött
Trött på att skriva
Om hat och kärlek
Som aldrig tar slut

Varför
Skulle
Jag
Bry
Mig
?

Varför skulle jag bry mig
Om lysrörs-romantik
På ett övergivet fik?
Varför skulle jag bry mig
Om verkställda domar
För tvåtusen år sedan?

Det spelade aldrig någon roll
Det blir alltid fel
Det slutar alltid på samma sätt
Med en trasig idé
Och ett ensamt barn
Gråter i sin vagga
Bortglömd av världen
Och i varje hus
I varje hem med glödande lampor
Och rullande ögon
Dör någon för en kort sekund
Varje kort sekund





Varför
Skulle
Jag
Bry
Mig
?




Fri vers av entusiasm
Läst 303 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-25 20:53



Bookmark and Share


    Bieffekter
Väldigt vackert dikt, vackra ord
2011-02-27

  papperstrana
Den blir vackrare för varje gång jag läser den.
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm