En ny färg i spektrum dikterna.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny färg i spektrum dikterna.




GRÖN


Nefrit är sommarens vatten
då ljuset flödar ner i
alg-grumlets näringsvägg.
Limeklart syns klorofyllstinna
toppar, trippa upp och ner
längs björkarnas allé.
Oliv i skålen full, av
detta jag njuter och äter.
Jesusgodis till mat och
i dryck.
Det blir till lyckans lyck.
Nefrit är sommarens vatten
då ljuset flödar ner i
alg-grumlets näringsvägg.

Limeklart syns klorofyllstinna
toppar, trippa upp och ner
längs björkarnas allé.

Oliv i skålen full, av
detta jag njuter och äter.

Jesusgodis till mat och
i dryck.
Det blir till lyckans lyck.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-27 10:47



Bookmark and Share


  mare VIP
Fint och sant..
2011-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar