Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade lilla vän

Vem visste
att i de ljusaste drömmarna
är himlen runt hörnet
Vem visste
att helvetet kan ila i öronen.
Vem kunde ana
att mörker inte är brist på ljus
Vem kunde gissat
att ljuset är en tillfällig brist på mörket.

 

Svarta ränder på kinden,
gråt inte, lilla vän.
Röda ögon mot stjärnorna
gråt inte, lilla vän

 

Ljuset är en tunnel
som i en film
där utrymmet minskar
becksvart natt,
Gråt inte, lilla vän.

 

En stad upplyst av lampor
en vision om att livet är ljust
Att sitta på en bro
i konstgjort neonljus
Gråt inte, lilla vän.

 

Alkohol och kaffe
nikotin och kokain
substitut för vårt inre behov
Allt gott leder till något ont.
Men gråt inte, lilla vän,
Natten har inte kommit än.

 

 




Fri vers av entusiasm
Läst 460 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-27 16:05



Bookmark and Share


  Katarina O´Nils Franke
Wow, otroligt bra! Anaforen "Gråt inte, lilla vän" får effekten en tjatig tröst som inte ger något, väldigt passande. En känsla av hopplöshet.
2011-01-27
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm