Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GÅRDFARI

www.youtube.com/watch?v=04UL_0nSNq8




Synergi

JAG SATT SÅ ATT SÄGA FÅNIGT NAKEN MED EN HOP AV AVBRUTNA AKTER.

MIDNATTSBLOT MED GRISAR.

OCH DIN SAMLING BOKSTÄVER, DITT ALFABET VAR NOG VÄRT EN MILJON, OCH DU FÖRVARADE DET INOM DIG SOM EN CYBERRYMD.

SEDAN BERÄTTAR DU GLATT, UNDER PRESS, UNDER PISTOLHOT, OCH DU INSER ATT HON HAR GLÖMT ALLT OM HUR NI KOM TILL HOLLYWOOD, BORTSPOLAD KASSETT.

SÅ DU BERÄTTAR ALLT EN GÅNG TILL OCH VÄNDER BLAD.

DEN TIDEN KOM ATT LÄMNA OSS NÅGRA ÖGONBLICK, OCH VI SÅG HENNE, HON VAR KLART FASCISTOID I SIN KÄNSLOSAMMA LÄGENHET, I SIN STÄDMANI.

HON SÅG OKAMMADE HÅRSTRÅN.

HON DROG IN I NÄSBORRARNA OVÄLKOMNA DOFTER OCH JULKLAPPEN SOM VAR I PULVERFORM.

OCH JAG LÄSER I DAGBLADET JOURNALISTERNA SENARE ÄTER AV, OCH DET VAR EN TJECKISK SED.

DU ÄR JU REDAN MEDLEM SER JAG, OCH JAG HAR EN SORTS MAKTPOSITION ÖVER DIG.

DU RAMLAR IN SOM ETT SMÖRGÅSBORD, OM SÅDANA TÅRTOR KUNDE FALLA AV EGEN KRAFT, OCH SÄTTER DIG I ANDROPOVS MÖBLER.

OCH INVÄNTAR DET DU VET SKA OCH MÅSTE HÄNDA, IBLAND ÄR FAN LÖS, NÅGONTING SOM ÄR OCKULT, ALLTID MED SAKER PÅ VÄG ATT TA SLUT, MEN DE TAR ALDRIG SLUT.

PERMANENTADE HÅRSVALL OCH DE VERKAR ALLTID LYSSNA PÅ HANOI, DET ÄR EN MAN SOM SJUNGER OM SIN NÄSTA SKRÄCKUPPLEVELSE, NÄSTA HORAKTIGA SORG.

BESÖKER HONOM PÅ LÅNGBRO SOM EN STJÄRNA.

HAN HAR EN INSEKT SURRANDE SOM EN GOD IDÉ.

DET ÄR NOG SÅ ATT DÖRREN ÄR STÄNGD, OCH MORGONEN ÄR SNART HÄR.

HAN BLEV GLAD OCH SKRATTADE.

HAN VAR SJUK.

HAN VAR SÅ GLÖMSK OCKSÅ.

DEN DUMMA MYTOLOGIN HAR ALLTID ETT ANSIKTE.

HAN SER LIVLIG UT OCH BERÄTTAR OM MASKERADEN, ATT DEN MYSTISKT HÅLLER PÅ ATT REPARERAS AV SIG SJÄLV MEN I EN SÄKER TAKT.

HAN VET MED SIG ATT ALLT HAN GÖR ÄR LJUGER, DET ÄR ETT SORTS SJÄLVBEDRÄGERI, HÄR KAN INGEN VARA ÄRLIG.

DERAS KROPPAR SOM I EN DIMMA EN BIT BORT I KLUBBEN OCH ANTOLOGIN.

TASKIG MAT SOM ALDRIG HAR PRATAT I SIN BESPISNING, ETT MOLN AV AMMONIAK.

SJÖSÄTTNING AV EN DRAMATISK POTTKANTENS TORSDAG, DET KUNDE HA VARIT JAG.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-01 18:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
stark dikt påminner lite om Norén på sextiotalet-

bra skriftat !
2011-04-08

  Aftonvännen
Som marionetter för en skrattvänlig gud, över de genomskinliga och föutsägbara, med så otroligt absurda. Livet är en resa med många bottnar och skikt av upplevelse.
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström