Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt från samlingen "Den röda klänningen", lätt ändrad


I tidstunneln

I

Du var flickan med det svarta könet
som sam i uttervattnet
och dök mot bottnen
och blev borta

och jag återsåg dig inte

inte förrän trettio år senare
vid en bankdisk i Helsingborg

och du bar knytblus och hade tonat hår
och talade om fonder och emissioner
med mig som en främling

Som den främling jag var


II

Jag såg
i nuets klara ljus

hur näckrosbladet klistrade sig fast
vid din bleka simhud

och jag hörde en annan röst
tränga igenom
baissen och börssifforna

och den sjöng hedniska sånger
om blod och parning

och om talande drakar


III

Du sålde mig en aktieportfölj
och köpte min själ för pengar

Och du var mitt ångande mörker
när kylan kröp ur gölarna

och mitt mysterium
i gryningen




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-28 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP