Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormor (2005)


med famnen full av fåglar
som du släppte iväg
vid varje hälsning
                 omfamning
                      välkomstkram
alla rymdes vi
i dina vida armar

snövita dun
efter fåglars flykt
faller
och du

aldrig mer

än en tanke härifrån
en upplyft blick

och där
en rödhake
        på grenen
               i trädet härintill
kanske även den en gång lyft
från din öppna famn




Fri vers av Regina E
Läst 478 gånger
Publicerad 2005-12-10 17:26



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag förstår inte riktigt dikten, den är nog litet för personlig för det - men jag njuter ohämmat. Fåglarna, denna gamla symbol för frihet, är väl förankrade både i vardagen och dikten. Bra skrivet!
2006-01-17

  stannar kvar
Väldigt fin. jag tycker om fåglarna som ligger som en röd tråd genom dikten. vackert skrivet.
2005-12-10

  Anna H
Vackert! Härlig hyllning till din mormor.
2005-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan