Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majjen herr Olof

Du var en sånt energiknippe majjen herr Olof
Längesen nu
Vi samlades på skolgården
höll varann i händerna och sjöng Internationalen
Vi övade oss i demokrati
Det fanns värden att försvara
Min barndomsstad, en arbetarkultur

svunnet

En helt annan tid nu, i hufudstaden
man vill berika sig och klyftorna vidgas ofrånkomligt
Bara var tredje får a-kassa utav de som inte har ett jobb
Bara var tredje
Gudars skymning
Skattepengar mals ner i vinstintressen som inte går tillbaka i skatter till samhällshjulen
Make money af all slags skola, vård och omsorg
är du en normativ svensson så får du överskuldsätta dig för att bo i Stockholm eller varför inte bara skratta halsen full av komedin solsidan.

Du är dina pengar
du har blivit dina pengar

Majjen herr Olof, så vilsen tiden är och så osolidarisk de som är utan




Fri vers av Feminaz
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-29 16:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Allt stod och föll inte med opportunisten Palme.
2011-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz