Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LINNEA

Linnea, Du en helt liten, fin skogsprydnad
på sommarens mosstuva

Din nätta gestalt endast en tunn tråd
håller under armarna veka, hängande klockor

Som en blomstermatta besätter Du skogsdungar,
månghövdad - urskogens symfoniker

Utan att knysta ett ord står även fauner och nymfer
när en små klockors symfoni ljuder i skogens stillhet!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-30 10:59



Bookmark and Share


  Connie
Så vackert!
2014-10-28

  Bibbi VIP
Jag har älskat linneor i min småländska uppväxt sedan barnsben och ritat dem och är alltjämt min favoritblomma.
2011-02-01

  Bibbi VIP
Helt underbar.

Dessutom råkar både jag, ett av barnen och barnbarn heta Linnea.
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman