Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IRIS

Iris, regnbågens gudinna.
Du bär budskapen
mellan Gud och människa.
Du är det förlorade paradisets prydnad.

Du är stolt
dina blommor ofta gula
som betagande vackra liljor.
Dina tunna, spetsiga blad faller
ner mot sjöns stilla yta.

Sommarmorgonens
mystiska dimsylfider
kramar lidelsefullt,
med passion dina gröna skott.

Dagen ljusnar,
vita näckrosorna småler
i kapp med dig!





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-01 09:48



Bookmark and Share


  walborg
Diktaren får mig att också se den vackra levande irisen.
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman