Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLOMSTERSPRÅK

Kära luftslottets jungfru
eftersom jag inte
kan komma till dig
vill jag skicka
en eldröd ros till dig

Två rosor till dig är ett blygt löfte,
dröj än lite,
jag kommer med det snaraste,
jag tar dig i min armhåla!
Tre rosor till dig,
jag vill skynda mig
att få gömma mig i din barm

Ge mig din hand
jag fyller din famn full med rosor.
Du är mitt allt i allo!
Till dig binder jag
min skönaste blombukett .

Blåa violer,
kännetecken, att
jag vill vara evigt din.
Faithful forever, yours!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-01 09:14



Bookmark and Share


  Qvinn n'Lion
Mycket vacker dikt, tycker mycket om den.
2011-02-07

  Minkki VIP
En så vacker dikt! Den påminner osökt om de gamla bokmärkena (kiiltokuvat) de riktigt vackra, som klistrades in i minnesalbumena med en vacker vers ... Och det heliga tretalet! Fin!
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman