Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNGSBLOMMA

Dina fem nätta kronblad är
lika blå som himlen.
Din skönhet lockar humlan
att släcka sin törst.
En efter en blir de druckna av
din honungssöta blomnektar.

Varför är du litet melankolisk?
- Jag ville flyga som en glad humla,
ha egna vingar att bära mig i frihet.
Men jag sitter fången
av mina egna rötter i jorden.

Varför ville Skaparen
fästa mig att sitta på ängen?
Jag kan inte flyga till äventyren
från en blomma till en annan!

Nej!
Jag står bland ängsblommor
och blomstrar för humlor!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-01 17:36



Bookmark and Share


  walborg
En vemodig fin dikt om vår förgänglighet och bundenhet här på jorden.
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman