Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av bibeln, Gud ...och några dikter jag läst av Nic


lärjungen


var dag väcker du mitt öra till att
lyssna på lärjungavis

var dag väcker du mig till
ett liv fullt av det som är
svårt och förvirrande
utifrån inifrån

också det som är roligt
och glädjande

var dag väcker du mig till
att se dina Under
mitt i det svåra det förvirrande
i det som är gott och glädjande

att visa mig vad
trygghet tillit
förundran
och verklig glädje är

hjälp mig lyssna
Herre
på lärjungavis

gör mig till
händer och fötter
utgivet bröd
utgjutet vin

i Hans efterföljd
som gav Sitt liv
för mig




Fri vers av rebecca d
Läst 618 gånger
Publicerad 2005-12-11 17:41



Bookmark and Share


  roen
Det finns något väldigt starkt i att kunna vakna upp med en sådan tacksamhet varje morgon och kunna våra öppen för att lära av något som är mer än en själv varje dag. Du skriver ord som vittnar om en den värdefulla barnatro som är så fruktansvärt svår att behålla.

Det är vackert och äkta.
2005-12-17

  Rachel Roth
"hjälp mig lyssna
Herre
på lärjungavis"

här tycks mig en värdefull nyckel att ha med sig överallt....
livet som lärare....och är jag uppmärksam och ödmjuk
kommer varje stund tala till mig...

Tack Ditte för en innerlig bön med djup mening
2005-12-12

  Per Rydberg
Tack, en så fin bön.
2005-12-11

  Nic
Tack för att jag har inspirerat dig
Tack ännu mer för denna underbara text, som jag tar till mig, kommer att läsa den åter i morgon efter uppvaknandet och ta med mig den hela dagen och ska lyssna till alla de tecken jag får till mig från Mästaren, jag hans lärjunge
2005-12-11

  Ingrid Nilsson
En riktigt fin morgonbön.
2005-12-11
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d