Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rått kött (andas)

rått kött.

min mun, rått hårt kött.
kött kan tala, oavbrutet,
kallt kött stannar tid och rum


var vi alla små?

du föddes med blicken att våga krossa glas
besegra enfaldiga djävlar under Ikeasäng.
livet var sommar. vildvittror fångar skratt.

nu vinterslask, grå cigarettrök
illaluktande valv under skärvor
av barndom.

det talas

så ni pratar, ni fördömer ordens makt
halshugger mina meningar och avskyr
allt det sneda fula, så härliga ni är. jag älskar det.

skaver bort mer och mer av avskavt nagellack
kletar in mig i grå hudceller från i våras och andas kåthet.

Gud sa att vi är avbilder där viker jag inte en tum.
jag är bättre än så.








Fri vers av Svartsilver
Läst 525 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2011-02-01 21:21



Bookmark and Share


  yta
väldigt bra
2011-02-03

  ßluie VIP
Spännande bilder. Nerv. Rå på ett friskt sätt. Gillar!
2011-02-02

  Gunnar Hilén VIP
gillar hela men de fyra sista alldeles speciellt...vi måste slå vakt om fulheten för skönhetens och sanningens skull
2011-02-02

  Ola Rydberg
Den här var
så bra så jag hittar inte ens orden till det
som en sliten bob dylan låt
med tom waits ylande
och din egen unika ton
rått kallt och mörkt
och slutet
pricken över det förbannade iet
2011-02-02

  Lars E Jönsson
Applåder, nu smickrar jag inte *S*
2011-02-02

  aol
gillas starkt vännen
2011-02-01

    hejmartina
gillar starkt!
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver