Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FOSSILET

Tårna söker skugga på oceanstranden
tårna gräver sig in i heta sanden.
En gång kastade jättevågen
en liten tillplattad fossil på stranden.
som nu låg bredvid tån.

Nu tittar människoögon
på sjöbottnens mumie
en liten bit av den förgången.
Vi är endast ett ögonblick
i den ilande tiden till ett fördolt mål.

Stilla på fossilytan i evig ro
ligger bredvid varandra
bladväxten, fiskbenen, även en liten snäcka.
En häftig sammanpressing
en gång alla ihopklämda
till ett forntids vittne.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-03 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman