Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
självinsikten är kunskap


- Att vara kritiker!

att vara kritiker

är ett otacksamt och obetalbart yrke

skiten rinner liksom in från samma hål det rinner ut

balans kallas det...

fråntagen den rätt att synas ur perspektivet där jaget blir i maskopi med andras svett och kreativitet

det hyschas och smusslas i korridorernas dunkla utrymmen
dimman lättar alltid efter ett sjöslag och hämtat från miljontals kopior synas sedan ordens naivitet,
felaktighet
och tolkningsrätten blir en förbannad dygd

det går att dansa ensam när ingen tittar på
men är ett renodlat helvete när omvärldens massiva definition av rätt, skapar små mikrokrig och livnärs sig enbart på olycka och elakhet

parasit kallas det för
fast det existerar bara hos andra

kritik är utveckling en framskridande
en lärdom som ska går i arv
en kunskap som ska förvaltas väl
respekteras

kritik är bara idioti när det blandas ihop med ett ego

i vår värld är det väldigt många ihopblandade

de kallar sig för kritiker
och det är ett otacksamt och obetalbart yrke




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Max Poisé
Läst 287 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-03 11:30



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin och tänkvärd text.
Kritik är inte svårt att ge och kan vara åtstramad eller kan vara världsomspännande vid.
Men kritik i vilka nyanser den än är är alltid uppbygglig om syftet inte är att rasera och då är det inte konstruktiv kritik "bra eller dålig" utan rena "elakheter" som är mer färgat av kritikgivarens eget sargade ego än textrelaterat.
2011-02-07

  Mr Lindemann VIP
Ja, den är värd att spara på
ger en viss finurlig skruvning åt fenomenet
att "skita i motvind"
2011-02-03

  Julianna Strandberg VIP
Värd att läsa!
En riktig kritik är aldrig förnedrande men utvecklande och stödjande. Inspiration i form kan bli en konstverk om det bevarar själ.
MVH
utbildat konstkritiken.
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé