Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem hejdar vintern?

Tanken var att det skulle gå bra
Det skulle lösa sig
en reaktion
skulle ske i gemenskap

Från topparna trillar vi ner
faller på varandra
men du ålar dig bort
gömmer dig under löv och färger som ändras till svart

Likblek
med tårar som strimmar
tittar du på mig
och viskar
"Jag önskar att jag kunde hjälpa dig"

Du vet att jag förstår
alltför väl
vad du går igenom
Du vet att jag skulle göra allt
för dig

Marken blir till frost
och du stirrar på stjärnorna
du börjar färgas blå
och dina iskalla läppar darrar

Du vet att jag vet
vad som pågår
du vet att jag gärna
skulle lägga mig bredvid dig
bli lika blå och kall som du

Du vet att jag sitter och ber
i ensamhet
om att du ska bli varm
inte frysa sönder
splittras under beröring

Allt som skulle sluta så bra
men från topparna vi ramlar




Fri vers av entusiasm
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-03 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm