Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRLYRIK

Uppvaknande.
Kisar, uppenbarar sig, öppnar sig.
Slumrande, sömniga, späda.
Värmen lockar fram mot ljuset.
Blåsipporna.

Smältande.
Vattendroppar faller, fuktar.
Glimmar, tilltar, rör sig.
Små sorlande bäckar sammangår.
Vårfloden.

Islossningen.
Brakar, smäller.
Tjocka, vita, mörknande.
Bojorna brister, frigör sig, nedsjunker.
Friheten.

Flyttfåglarna.
Flyger solo en i sänder, i svärmar, i flockar.
Älskade, efterlängtade, kvittrande.
I skogen konserterar fåglarnas kör.
Vårmorgon.

Grönskan.
Dominerar, härskar.
Sensibel, hejdlös, stark.
Björken har mössöron.
Våren.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 329 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-04 09:11



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skildrat om vad vi snart står inför. // AA
2011-02-05

  Larz Gustafsson VIP
Denna efterlängtade, här längtansfullt skildrad.
2011-02-05

  lilla t
Skapar och speglar längtan, tjusande!
2011-02-05

  walborg
Ljuvliga bilder och fint språk - väcker stark längtan i den sandiga smutsiga storstaden med svarta isvalkar kvar.
2011-02-04

  aol
en så vacker kavalkad av ord som svämmar hjärtat
i din fina hyllning till våren,
2011-02-04

  Minkki VIP
Vad fin den är! Snart är det barmark igen och blåsippstider, din dikt ger förväntan, tack!
2011-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman