Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måns, Lögnen, Psykot, Raggaren och Dottern


vi-kan-kalla-honom-Måns
som i monster

henne kan vi kalla Lögnen

dom fick ihop det tillsammans
kanske lika bra
samtidigt kanske
en gnutta för tidigt

för hon var ihop med
vi-kan-kalla-honom-Psykot
och fick aldrig tummen ur
sin röv

trots många idoga försök
till exempel med
vi-kan-kalla-honom-Raggaren

hon brukade åka runt i hans bil
och det var väldigt viktigt
att vi-kan-kalla-honom-Psykot
aldrig träffade
vi-kan-kalla-honom-Raggaren

viktigt också att
vi-kan-kalla-honom-Psykot
aldrig fick träffa den-där-Måns
förrän en dag i juli
med ett knynävsslag
och en fylla på nacken

men kuk fick hon
så det stod härliga till
säkerligen av alla tre

och Psykot blev polisanmäld
för en arg låt han hade gjort
men inte nog med det

Psykot och Lögnen hade
en dotter tillsammans
vi-kan-kalla-henne-Dottern
ville gärna umgås
med både Psykot och Lögnen

men Psykots historia
och kriminella förflutna
gjorde att Lögnen kunde beslagta dottern
med lögner om att Psykot
skulle kunna vara farlig för henne

vi-kan-kalla-honom-Måns
fick däremot träffa
vi-kan-kalla-henne-dottern
hur ofta han ville
baka bullar med henne
räkna
kratta sin nyvunna svärmors gräsmatta

Psykot satt mest hemma
och glodde på loppis-filmer
VHS
köpta för en femma styck

Måns gjorde själlös tekno
och tuggummipop
och fick stipendium

dom firade med champagne

Psykot gjorde musik
från själen
och fick böter

då och då bestämde Lögnen
att Psykot inte fick träffa dottern
på grund av sin labilitet

Psykot blev ledsen
ville träffa dottern
hon ville träffa Psykot

Lögnen bestämde
att Psykots musik och dikter
var olämpliga
för den treåriga dottern

dom ville ändå träffa varandra
och Psykot var trött
på att slicka röv på Lögnen

Psykot borde ha slickat röv
på Lögnen
för nu sitter Psykot ensam
medan Måns läser Bamse för Dottern
och tror sig vara en far

Men vad skulle Psykot gjort
när han var trött på att slicka röv

han skulle ha slickat ändå

om än med avsmak


















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-04 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP