Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På tåget färdas vi från stad till stad Ort till ort Alla människor med olika mål


På tåget färdas vi från stad till stad

På tåget färdas vi från stad till stad
Ort till ort
Alla människor med olika mål
Ögon som fladdrar över oss andra passagerare

Där sitter han som idag är på väg till det mycket viktiga mötet med hans arbetsgivare
Han tänker; Vad kommer chefen att säga mig?
Kommer han att fråga mig om mitt privata liv?

Han vaknar upp ur sina tankar
Stirrar ut genom fönstret ser det höstliknande landskapet susa förbi
Ögon som möter ett par andra ögon
Ser ögonen att han är spänd
Att hans hjärta slår hårt
Att svetten lackar på hans panna

Han tittar ut i tågkupén
Ser ett par som tittar varandra djupt i ögonen
Han ser kärleken spira hos paret som ömt ser varandra in i ögonen
In i själen

Han tänker tillbaka på tider som flytt
Han kommer ihåg när han var ung och viril
Lena
När han träffade sin första kärlek Lena
På alla känslor som brusade fram i blodet
Det var vår
1975




Fri vers (Fri form) av tarabanko
Läst 527 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-05 15:28



Bookmark and Share


    Silverbjer
"Han ser kärleken spira hos paret som ömt ser varandra in i ögonen
In i själen" Så otroligt vackert! Och oerhört sant.. För porten till vår själ leds genom ögonen. Du har en talang som bör uppskattas högt, broder. Högt! <3
2011-02-05
  > Nästa text
< Föregående

tarabanko
tarabanko