Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslan att ha tappat självförtroendet i full kraft är som ett godståg i full fart utan bromsar Tåget sliter hit och dit på rälsen, mullrande Far förbi bra perronger med god självkänsla Kan inte sakta ner


Känslan att ha tappat självförtroendet i full kraft

Känslan att ha tappat självförtroendet i full kraft är som ett godståg i full fart utan bromsar
Tåget sliter hit och dit på rälsen, mullrande
Far förbi bra perronger med god självkänsla
Kan inte sakta ner
Far hit och dit
Mörker

Stannar så smått på en god självkänsla perrong för att i nästa andetag skena
totalt ut i osäkerhetens dystra land

Tåget är stundom fyllt med framförsikt, god självkänsla, kreativitet, spirituell kraft
Sedan efter dagar av sliten koppling på tåget där vagnarna slitit sig loss
Farit av rälset ut i osäkerhetens dystra land

Godståget rusar fram
Självkänslan, kreativiteten, lugnet faller som höstlöv från sina grenar

Bromsarna på tåget är ur funktion

Tryggheten har spårat ur

Försöker få tåget på spår
Lyckas ett tag där tåget tryggt, majestätiskt far fram

Känslan när tåget rullar stort och tryggt får man känna sig som världens lyckligaste
När tåget mullrar fram med det gör bäst att vara ett stabilt tåg
Stolt, vackert, betydelsefullt

Godståget som litar på sig själv
Som bara är
Ett stort vackert godståg i full fart med god självkänsla, kreativitet, spirituell kraft
Jag

Spårbyten är stundtals skrämmande
Fasansfulla
Tryggheten borta

Medveten i alla sinnen
Spårbyten är viktiga i livets dans
Ty det svänger höger, vänster, går rakt fram

Men jag vet att jag besitter en styrka
En styrka
Efter inre syrefattig krampaktig kamp med min självkänsla

Lappar jag ihop spillrorna av självförtroendet


Alldeles underbar




Fri vers (Fri form) av tarabanko
Läst 549 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-01 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tarabanko
tarabanko