Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16 maj, 2017 15.10 Det burrar i atmosfären hos mig En Två Gånger Hade varit hemma En timme för att vila Du min far Passade på att lämna oss när vi inte var där Du visste Du ville dö Själv Intimiteten var viktig För dig Vi var hos dig 0


En helvetes tid

16 maj, 2017
15.10
Det burrar i atmosfären hos mig
En
Två
Gånger

Hade varit hemma
En timme för att vila
Du min far
Passade på att lämna oss när vi inte var där
Du visste
Du ville dö
Själv
Intimiteten var viktig
För dig

Vi var hos dig 04.18 den 16:e maj
Din andning hade börjat avta
Sa dom på telefon
Från starka andetag
Till
Svaga
Med långa uppehåll mellan andetagen

Du var vid medvetande dagen innan
Skojade lite
Att tv:n på rummet var från -80 talet
En tjock-tv på 24 tum

Den förbannade fjärrkontrollen fungerade inte
Du svor
Van vid text-tv
Nu
Ingen text-tv

21 december träffade vi läkaren
Som säger jag har inte så roligt besked
Nä, jag kan tänka mig det svarar min far
Vi har hittat en tumör
En tumör i din vänstra lunga

En period av obehagliga undersökningar följde från december
Många plågade sjukhusnätter
Ovissheten
Den förbannade ovissheten
Innan läkaren kunde med säkerhet kunde
säga att det var en elak tumör.
Lungcancer

Min far ville hem
Osäkerheten om du skulle klara av att komma hem
10 maj kom du hem
Med din envishet
Svullen och svag
Kom du med färdtjänst hem
Min far fick träffa sin älskade hund
En middag som du åt med god aptit
Du vägde blott 38kg
Du levde upp
Vi glömde för en dag din kamp
Kampen mot cancern

Dagen efter var du helt tom på energi
Du sov hela dagen

Dom olika värdena blev sämre och sämre för var dag
Du sov mycket, mycket

Söndagen 14 maj
kom läkaren till oss
Din make, eran far har inte långt kvar

Min far, du som lurat döden en gång tidigare
Vi förstod inte riktigt
Du hade ju lurat döden tidigare
Luften i rummet försvann

Sista dagarna var du mycket orolig
Du for fram och tillbaks i sängen
Inte helt medveten om att vi var där

Måndagen den 15 maj var du vaken sista gången
Barnbarnen dina var där och du levde upp lite
Skojade lite med dom

Vi var där hos dig min far
Som dom andra dagarna
Höll din hand, höll om dig, kammade dig, pratade om resultat i sportens värld

Vi skulle bara åka hem och vila ett par timmar
Ingen förändring hade skett
Åk hem och vila rådde läkaren oss
Vi åkte hem
Då passade du på min far att lämna oss

15.10
Tisdag 16 maj




Fri vers av tarabanko
Läst 942 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-07 03:55



Bookmark and Share


  i af apa
berörande.
2017-08-12

    ej medlem längre
Starka, nakna och mycket berörande ord du förmedlar här.
2017-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande!
2017-08-07

  katastrofromantiker
Oj vilken berörande text!
Väldigt fint flyt/tempo och väl fångade känslor och detaljer.
Jag tycker också faktan som vävs in i form av siffror gör det extra bra!
2017-08-07
  > Nästa text
< Föregående

tarabanko
tarabanko