Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart står jag inför våren. Varför skriva då om vintern? Dock kan jag kasta en blick på det förflutna och ta avsked av vintern.


VINTERLYRIK

Vintervädret.
Kölden skärper till. Kölden smäller i knutarna.
Knipande. Isig. Iskall.
Frysande kvistar är beklädda med rimfrost.
Konstverk.

Månskenet.
Lyser. Målar.
Blekt. Förstummande. Färgrikt.
Månen kosmosens mystiska vandrare.
Nattsolen.

Midvintertiden.
Eskalerar. Mörkret blir som djupast. Sätter nerverna på prov.
Fångande, betagande, utmattande, lång.
Solen hägrar bakom skogskanten vid horisonten.
Stagnation.

Snöyran.
Yr. Tätnar. Förblindar.
Snövit, stickande, ogenomskinlig.
Nejder, skogar, berg och kärr täcker under drivor.
Snökonst.

Stjärnfallet.
Skrämmer. Flammar upp. Flyger. Dör bort.
Överraskande, plötsligt, mystiskt.
Himlavalvet lever, är inte dött.
Mysterium.

Skaren.
Håller. Bär.
Utstrålande, glidande, isig.
Solstrålar smälter snöstjärnorna. Isbildning.
Skridskobana i mars.









Fri vers av Heikki Hellman
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-06 19:54



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
härligt flyt, du beskriver naturen fint. bra :)
2011-02-07

  mare VIP
Bra formulerad dikt om den kalla årstiden....snart träder en ny in..
2011-02-07

  aol
sann fin iaktagelsekonst
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman