Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pion som oförklarliga minnen

SÖKER LÄNGE EN LESBISK KVINNA PER ANNONS.

TROFAST KVINNA MÅLADE MIG MED LINOLEUM EN KVÄLL I EN ATELJÉ.

OCH DEN HÄR SORTENS DIMMA KAN EJ ENKELT LÄTTA, SÅ DEN OMSLUTER HENNES HUVUD MED EN KRAM.

UNG FANTASI, INHUMANA GRISAR, RUNT KLOCKAN PÅ EN DAG, VILLERVALLA HÄR, OCH SEDAN VAKNADE HON ANDRA I RUMMET, EN FEBERGESTALT MED SILKESVANTAR, TROMBON, OCH STARTADE UPP ETT PARTY OCH DANSADE OTROLIGT SKICKLIGT.

POLLYANNA STOD DÄR SOM EN AV DEM OCH EN AV OSS.

VIT LUVA, KU KLUX KLAN I RUMMET, OCH JAG MÅSTE PRATA MED HENNE OM EN VIKTIG SAK.

OM HENNES VÄN SOM VAR NY MEDLEM MEN INTE VILLE VARA MED PÅ BILD - SOM BAR MAYANS SLÖJA.

MEN SOM VISADE UPP SIG MED SIN FÖRE DETTA FLICKVÄNS ANSIKTE I RAKPERMANENT.

ORDEN STOD I VÄGEN, GLODDE STINT, FASTÄN SNARAN HÖLL KAMINEN UPPE, MEN BARA FÖR SYNS SKULL, OCH DET VAR FÖR ÖVRIGT KALLT.

MEN BARA ATT FÅ KÄNNA HENNES DOFTER...SOM JAG ÄLSKAR KVINNAN, STOD NAKEN OCH UTHÅLLIG I KÖKET, FLÄKTEN SURRADE NÄR VI RÖKTE VÅRA MILJONTE CIGARETTER.

JAG KUNDE TA DIN PLATS, STÅENDE DÄR I KÖKETS BALLAD, OCH DET LÄT SOM ETT TOLVSLAG NÄR JAG SENARE LÅG NYKTER OCH SJUK I SÄNGEN.

MEN DET HADE SNÖAT SÅ ATT DE EJ SÅG NÅGON NYÅRSSÖMN.

JAG TROR INTE HON TYCKTE OM MIG NÄR ALLA DE ANDRA VAR ORDLÖSA.

I EN MASKERAD VAR DET VÅRA UTDÖDA SEANSER.

VI SKULLE SPÅ TILL VARJE PRIS MEN VAKNADE UNDERSTUNDOM, VAR OCH EN SOM EN REN VÅLNAD.

TÄNDE EMELLANÅT GRAVBELYSNINGEN OCH SPOLAR OCH HÄNDER GENOM HENNES KRITVITA HÅR.

OCH EN DÖD I HENNES BLONDA ÖGON, DEN RIKTIGA POLLY.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-16 11:47



Bookmark and Share


  Aftonvännen
En audiens med sammanslagna själar. Som ett brev från den kalla döden till en lika kall vardag. Namnen som påminner om människor, och den oförklarliga vetskapen om saker som ingen borde veta. Dessa övernaturliga spioner.
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström