Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INTERVALL

Det hände för sju år sedan.
Jag var förvånad
hon kunde inte klara sig mera
i vardagens rutiner

Jag var uttmattad och retlig
att svara utan uppehåll
liksom på barnets frågor
vad?var?varför?när?

Blir vi åter på nytt
barn eller till och med babyn
en beklämmande hotbild?

Följde henne
mina barns kära mor
till "intervallen", en vårdperiod
såsom uttrycket lyder
diskret
sårar icke enskildhet
eller känslor.

Min käraste slingrade sin arm
om min hals och upprepade
hjärtslitande
avlämna mig inte, överge inte,
glöm mej inte.

Leva skild en stund ger nya krafter?
Ge ett kort andrum
ökar orkande, tillåter anhörigvårdaren
tid att tänka
hur kunde man leva fridsammare
undvika ordväxling, dispyter.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-06 19:52



Bookmark and Share


    maija tuori
Koskettavasti kirjoitit rakkaastasi ja kamppailusta ,se on pitkä surutyö.Itse olen työskennellyt dementia kodissa ja saanut läheltä seurata potilaan ja omaisen hämmennystä ja epätoivoa monesti niin kouriintuntuvasti...
2011-02-07

  Linda CH VIP
Känner en igenkännande känsla i dina ord. Livet kan vara tufft när en närstående blir sjuk.
2011-02-07

  walborg
Denna ensamhet är Du inte ensam om - men tungt är ansvaret att behöva överge ett litet barn som inte förstår att man finns där i tankar och minnen och känslor hela hela tiden.
2011-02-07

  arja savela
Jag läser sorg och tusen gånger sorg!
När ens anhörig drabbas av senildemens så sörjer anhöriga långt före innan den som är drabbad dör fysiskt. Ledsamt...
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman