Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar dig, vet du väl


Mamma



Lakanen är svala, de mörka sammetsgardinerna är fördragna. TV: n står på och blir till ett dovt bakgrundsbrus. Mobilen ringer. Ignorera den och göm den under kudden så att de ilskna vibrationerna inte är hörbara. Hör hur dörren öppnas. Vänd dig om, där står mamma och jag är rädd för att världen ska hinna smita in genom dörren medan hon stänger den.
Hon sätter sig på sängkanten.
”Hur mår du?”
”Bra”, säger jag trött.
Jag tittar upp i mammas ansikte. Hon gråter. Jag blir förvånad. Varför gråter min mamma?
”Ibland blir jag bara så rädd… Jag tänker på dig hela tiden, och ibland tänker jag att det är försent. Ibland ger jag upp lite, men allting kommer att bli bra. Jag vill bara att du ska veta att allt kommer att lösa sig.”
Jag kramar mamma och även jag fäller några tårar. Mamma!
Jag säger att hon får krypa ner under täcket med mig om hon vill. Det vill hon och där ligger vi och leker ombytta roller. Jag tröstar mamma.
”Allt kommer att bli bra.”
”Jag vet”, ljuger jag. När mamma gråter får jag fysiskt ont.
”Ibland önskar jag att jag kunde ge dig all min kraft och styrka bara genom att göra såhär”, säger hon och kramar hårt min hand.




Prosa av entusiasm
Läst 620 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-02-07 00:03



Bookmark and Share


  Oliviuus
Åh vad vacker. Vet precis hur du känner. När ens egen mamma, som alltid är så stark, visar sin svaga sida för en själv. Ja vad kan man säga, det tar hårt asså.
2013-08-08

  Schizooliza
Oj vad finstämd o välskriven text. Mycket berörande o gripande:)
2013-04-12

  Mona Nordkvist VIP
Jag gråter när jag läser din text.
Som mamma vill man ta på sig allt ont som händer ens barn.
2013-04-01

    ej medlem längre
Otroligt känslosam text du skrivit..
2012-10-06

    ej medlem längre
Wow, du förmedlar en våg av otroligt starka känslor i den här texten. Fantastiskt skrivet!
2011-03-15

  Niclas Petersson VIP
Väldigt, väldigt starkt. Och väldigt, väldigt bra.
Gillar. Mycket.
2011-03-01

  sulimaa
Underbar text ...du beskriver allt så rakt på ...det hittar in i hjärtat ...mammor är människor med en annan liten människa att älska ... och med samma fel och brister som andra människor ...
2011-02-18

  Bringebruden
Ååh, så mycket kärlek!!
2011-02-07

  Catharina Edin VIP
Oj; denna text får mig att gråta. I min egenskap av mamma.
Jag blir rörd av att du förstår hur väl hon vill dig. Ja, eller diktjaget.
Mycket bra prosa.
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm