Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så svindlande stort är det, universum. Myriarder av världaar, solar och galaxer, i färgstarka formationer finns de där, skapta av kärleksfull hand. Hästnebulosan, fjärilsnubulosan, pulserande stjärnor, jättelika planeter, svarta hål och karga stenbumlinga


I lustfylld eufori föds universum

Se på stjärnhimlen en klar natt
Lik en väldig skatt
tusen tindrande diamanter små
strödda på sammet djupt blå.

Ta så en liten bit av det blå
inte större än ett sugrörs rund
se in i det lilla hål en stund
där finns en hemlighet
tiotusen stjärnor till stråla av salighet .

Genom universum hörs en ton,
en urklang
från den stora explosion
"The big bang"

När Gud sade,
som från ingenstans,
exploderade detta: "VARDE!"
I en glädjesång, en kärleksdans.
I lustfylld harmoni
skapas oceaner av galaxer i eufori
och slungas ut
idag, imorgon och till tidens slut




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-06 23:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så oändligt stort att vi kan ju inte fatta detta med vårt förstånd men böja oss i vördnad för fakta.

Många applåder!
2011-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion