Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade, kan du vakna nu



vakna nu
det är morgon
solen lyser in
du måste vakna nu

vakna nu,
älskade du,
andas i takt med mig
glöm inte bort allt som du sa till mig

om att profeter inte finns
om körsbär i sommarregn
om månstrålar i vatten
om dödens kraft över allt

vakna nu,
älskade du,
du måste vakna nu
och ta tillbaks allt som är ditt
som de stal från dig
för alla dessa år sen

Älskade du,
du måste vakna nu.
Se en ny dag komma och se den passera.
Känna luften mot bara armar och kylan genom kroppen.

Fina du.
Du kommer aldrig vakna mer,
men hos mig kommer du alltid vara vaken,
le mot mig,
med läppar som inte hunnits färgas blå,
med blicken i fjärran
som om allt de gjorde mot dig var ogjort.




Fri vers av entusiasm
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-07 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm