Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vacker vår nalkas

Spåren sägs försvinna med åren
På samma sätt som fjärilen ändrar skepnad och föds ut i våren
Regn piskar ner från öppen himmel, dränker marken
Ger sedan liv igen till blomster, lön och rötter i hela parken
Solens skimmer väcker liv i frusna ådror och liv.
Hjälper ålderdom och unga människor ut att vandra långa kliv

Betrakar och bevakar denna yrsel av födelse
Minns sakta tanken att om månader är det åter dags för förödelse
Härligheten blomstrar ikapp idag, för stunden
Gräset frodas grönskan täcker marken över lunden
Sjö och åar lösgörs ur kylan, isens strama yta
det porlar och slår vågor när vattnet åter får flyta

Ut över landskapet vandrar alla sorters fötter över jord
Glädjen sprider sig i leenden och ord
Vid vattnets glimmrande ljumma vik
Spelar uteliggare och trubadurer åter sin musik


Jordens årstid låter lura mig att solen stannar kvar
Tänker vi efter i mörka midvintern, är solen allt vi har.





Fri vers av mamma08
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-07 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mamma08
mamma08