Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även destiny

Jag är ombytt nu och har definitivt en filmhinna, som fortfarande hängde i hallen,  och nostalgisk. Det ringde på dörren, och när hon väl kom sade hon saker som att hon skulle vilja heta Gösta. Och att hon inte gillade värdens sångröst alls...

Sköt i bössa mitt i prick, mellan ögonen med mördande ord. Förrädiska ord höll henne från att ta in omgivningarna, se hur jag lever, ta in min kyss och mina tankar. Det jag gjorde mot henne, hon blev inte förbannad. Det får mig att må bra, tillfredsställd lade jag flera av stjärnkikarna på bordet.

Hon ville veta många saker om mig, ställde många frågor, en del var lite konstiga faktiskt. Hennes nyfikna andetag smakade sprit. Jag visade bilder från min tid. Hon tryckte sig närmare och gissade hur mannen, Ödet, hade pekat med sitt finger, med en triangel, och med kläder från forntid och framtid, ja det är ett sådant hus jag bor i nu.




Fri vers (Prosapoesi) av Mattias Holmström
Läst 297 gånger
Publicerad 2011-04-13 16:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström