Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GEISHANS TVÅ RUM

Dorotea Eugenia Valens, Memorial Mew Bar




Dorothy Eugenia

Gigolo i rummet som jag har försökt att gå in hos tidigare, om vi nu ska prata om honom som kunde ha varit jag, hade gjort sig attraktiv men var föga bildskön. Han kände märklig personal i dur som blir sjuka när de går ut i krig som är hopplösa. Krig som för oss till Stockholm, ett London utan iver och hopp. Jag ler så familjärt, slätstruket som en skjorta. Överdrivna programledaren, som bara jag, och hans vänner, kan se vad han egentligen är. Solemn stern captain, det är ju honom vi har dragit ner.

Skämdes, skämdes för sin vän och stod med bly, du borde ha varit trevlig mot mig. Och tänker i all hemlighet att du är så hängd i rönnar. Och nyponbuskar omkring oss denna mars som kommer. Han hade missförstått ditt tidningshus där ingen jobbar, andra personer, annan verksamhet i lokalerna.

Så till dyig botten spelar den allra bästa instrumentalisten, och det var något jag kunde känna igen mig i. Absolut gehör. Som är deejay medan jag sover oberedd i ricklig säng. Trasdockors knarkarhjärtan. När de återvände och alla ting låg i ett gammalt månsken. Håller åror, rotar bland plogar som är trasiga. Stormstegen han gick med förseglade verkligen nattklubbarna i hans huvud, författarna med hopsydda munnar som fattade vad du har gjort för att få kvällarna att gå. Sov långt fram på dagen, det var på sjötomten tunga stenar ingen annan orkar bära.

Dorothy Eugenia som rimligen borde vara mitt hem där jag föddes. Mju som verkade dömt till sodomi i feber, i gränder där ett engelskt regn föll svenskt och kallt. Ett avståndstagande mot sin allra vackraste släkt. Och det var krig mot Tetchys gråtande kristallkronor. Han ser till att gå förbi dagligen och fantiserar att alla är hypnotiserade. Och stinker värre än Reine. Och sedan kommer en retroaktiv faktura, det borde han ha förstått, låtit bli. Att skapa den här filmen.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-10 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström