Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt mål var att beskriva fyra årstiderna. Vintern och våren är färdiga och nu kommer jag ut med sommaren. Det känns bra att skriva om sommaren i vinterkölden.


SOMMARLYRIK

Sommarnatten.
Håller vaken. Lugnar.
Ljus, utan natt, romantisk, lyrisk.
Jag söker mig under vännens ömma arm.
Omfamning.

Solen.
Klemar. Värmer.
Fjärran, vacker, oundgänglig.
Existensens livsbetingelse, stämningsskapare.
Livskälla.

Regnet.
Vattnar. Uppfriskar.
Varmt, fuktigt, ymnigt.
Släcker törsten, vederkvicker utmattade.
Återupplivningen.

Hettan.
Smeker, utmattar.
Het, svettdrivande, försmäktande .
Inträffar ofta mitt i sommaren.
Tropiken.

Åskväder.
Exploderar. Dundrar.
Överraskande, efterlängtad, lindrande
Naturens mäktiga kraftprov.
Fyrverkeriet

Skörden
Dignar under bördan. Bågnar.
Överflödande, varierande, delikat
Matar naturen, garanterar kontinuiteten.
Skatten




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 464 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-14 05:40



Bookmark and Share


  ULJO
De fyra årstiderna på ett poetiskt och fint sätt, mycket bra.
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman