Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid nästa korsning: sväng vänster.

Varför får man ingen bok med instruktioner?
Är det meningen att man ska klara allt på egen hand?
Jag hade velat ha det där häftet man aldrig läser,
mest för att kunna förlita mig på ibland.

Tänk vad skönt det hade varit, så befriande
om man blivit given bara några direktiv.
Som: "köp mjölk", "stå still", "var lycklig",
"ta dig samman och gör någon nytta med ditt liv".

Kanske en guide över hur man ska bete sig,
för att lära känna vad man vill och vem man är.
Då hade alla sluppit åka hela vägen till Indien
Då hade alla kunnat stanna precis här.

Så varför får man ingen bok med instruktioner?
Är det meningen att man ska klara allt på egen hand?
En GPS vid svåra beslut hade väl inte skadat?
Bara något att förlita sig på ibland.




Fri vers av ungefär
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-10 16:50



Bookmark and Share


    igen
jo, Indien-raden är favorit;-)
2011-03-12

  expose
"sluppit åka hela vägen till Indien, .." -underbart klarsynt, underbart fraserat.
2011-02-24

  amber
Underbar och sann.
2011-02-10

  filosofian
Så rätt. Det hade inte varit fel ibland men då hade vi inte fått den sköna känslan efter att ha klarat något stort.
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

ungefär
ungefär