Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den på Idre fjäll.


PÅ FÄBOVALLEN


Gick åt fäbovallen till
elden sprakade i tunnan
snön yrde om tak och träd.

Då kommer häst och släde
det är Östen där bak i
och Sandra håller tömmen,
men det är Samona som drar
och frustar så glatt.

-Vill du åka med! ropar
Östen? -Javisst. svarar jag.
-Vart går resan?
-Till stallet. svarar Sandra.
-Då åker jag med.

Där bjöd Östen på kaffe
och bullar stora som två
nävar.
Röda katten Titus gör oss
sällskap.
Sandra kommer med hovslagare
Markus, sin fiencé, liknar
den rödhårige i Mythbusters.

Det blev en trevlig tillställning
med idel roliga anekdoter.

Dit tittar jag nog upp imorgon
igen.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-11 12:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så trevligt, i andanom följer jag med
2011-02-18

  Lili Samuelsson VIP
åh, så mycket hemtrevlighet och värmer det finns här i
jag blir varm. tack för att du bjöd upp till detta
2011-02-11

  stenhur VIP
Fin bild av gammal, ännu levande kultur!
2011-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar