Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SOMMARIDYLL

Det hade gått många år,
men nu vaknar jag i en liten kammare
i mormors stuga.

Om morgonstund rådde inne
en djup tystnad.
Ute i gårdsskogen gal göken.
Dagsljuset svämmar in
i kapp med dofter från sommarängar.

Mormor har varit avliden sedan länge.
Hennes foto är på byrån.
Tidsgång har upphört.
Vägguret har stannat
Inte ens husmusens prassel
Tiden har stannat.

Kära barndomsminnena
rinner mig i sinnet
samtidigt kommer jag ihåg
mormorn.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-18 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman