Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄKARE

Det sägs att bli läkare
är en livsuppgift,
till och med en mission.

Jag avlade läkarexamen.
Jag arbetade drygt trettio år.
Under dessa aktiva år lärde jag mig,

att även läkare är endast en människa!
En vanlig människa har sin fruktan och ängslan,
han misslyckas, han har känslor
av otillräcklighet och insufficiens
samma känslor som erfar också läkaren!

att läkarvetenskapen utvecklas hela tiden.
Trots detta mötes då och då ogörliga ärenden,
problem utan räddning.
Således kommer det vara alltid!

att vi inte kan förändra naturens lag.
Läkaren kan lyckas att lindra över den sämsta,
men han kan inte ändra levnadsloppet,
levnadssättet kan han momentant förbättra.
Läkaren är ingen exceptionell individ som gör underverk

att människan är rädd för döden,
då han inte vet, vad följer hädanefter.
Att fortsätta livet är en mycket stark drift.
Döden är läkarens motståndare.
Läkaren kämpar mot döden.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 496 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-13 06:13



Bookmark and Share


    lory
en läkare som du måste vara en undantag..eftersom du besiter känslan o kunskapen..var stolt över dig själv,du fina människa som berör med dina kloka ord världen omkring...
gillar mycket..kloka ord av en klok man..
2012-01-06

  walborg
Många ärliga läkare blir även själsläkare och kan förmedla trygghet och tillit till livet även i utsatta situationer.
2011-02-13

  Minkki VIP
Det är sällan en läkare visar upp sin felbarhet...
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman