Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att våga förblöda

Jag flyter över kuddarna,
Det är aprikosmarmelad på golvet,
kanske smakar det nu
som dina läppar
Fast kallare.
det hoppas jag,
för ditt eget bästa
Men jag vet nog inte längre,
det snöar glassplitter idag igen.

Det ser ut som om någon
Har vänt världen uppochner
skakat den lite och gått sin väg

Allt är spegelvänt
som dina handflator
när du höll dem mot mina
Nej, nej, försöker minnas
att det skall vara presens här

Inte förflutet, för vi håller i oss hårt,
någon har bara skakat vår gigantiska snökula
Och kanske om vi väntar tillräckligt länge,
så börjar glitter snart att falla

Trapetsartister med mjuka skyddsnät
Där är det mycket lättare att vara
än uppe i luften
Vi flyger över kuddar
och jag kysser dina mjuka armar,
hoppas att du ska ge mig konstgjorda andetag
nu när jag glömt hur man gör allt på vanligt sätt.
i tystnad sprack marmeladburken
och Vi sipprar bort
genom sprickor i emaljen




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 681 gånger
Publicerad 2005-12-12 23:21



Bookmark and Share


  Lady_A
Mmm så bra! Dina liknelser och tankevindlingar är så vackra, så underfundiga och så egna! Den här texten vill jag återvända till!
2007-02-10

  blåljus
intressant story.. men det flyter trögt, hackigt. annars ganska spännande med en marmelad burk som röd tråd.
2006-11-10

  siben
Läser den om och om igen och fascineras.
Ser flera bottnar i texten och kommer att läsa den många gånger till.
2006-09-25

  Propella
Åh herregud *paff*

Jisses vad bra!

"Jag flyter över kuddarna,
Det är aprikosmarmelad på golvet,
kanske smakar det nu
som dina läppar
Fast kallare.
det hoppas jag,
för ditt eget bästa
Men jag vet nog inte längre,
det snöar glassplitter idag igen"

Nu blev jag så grön av avund som det bara är möjligt. Här briljerar du, och du gör det med besked.
2005-12-19

  Wretling
Älskar denna text !
2005-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain