Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en av de som tror.. (eller Gud var naturligtvis en kvinna!!)

 

Ja, jag är en av de som tror

på livet

och livets förmåga att hjälpa livet självt


som tror på min egen förmåga

att fatta det rätta beslutet utan att ledas i band


jag är också den som anser att ordet respekt

är viktigare än amen

och som bara använder Guds namn när jag skriker ut

att jag kommer


jag tror på mänskligheten och vänligheten

före kärleken till ett väsen

och på att gamla vandringssägner

nedskrivna med god fantasi

inte är bättre riktlinjer än Svensk korsordsnyckel


jag älskar också förbehållslöst och kravlöst

utan att känna skam eller ånger

lever inte efter några andra budord än att inte skada andra

eller att inte glömma bort att jag lever

här nu och imorgon


jag tror på evigheten

men bara när den andas kärleksdröm och oförnuft

för det finns också charm i aska och ben

när man vet att man har älskat


jag är också en av de som tror

att Gud var en kvinna

och att hon dog i barnsäng när hon gav liv åt världen

 

jag tror

och vet att det

är nyckeln till lyckans trädgård

oavsett om jag imorgon endast tror på varmare väder

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 1323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-03-06 02:55



Bookmark and Share


  Karl den store
Underbart!
2010-03-07

  Mikael Lövkvist
Bara helt enkelt perfekt. Djupt personligt integrerad etik. Bravo!
2009-09-25

  Lillasyster F
Alla människor borde skriva ner sina trosbekännelser på samma sätt som du.
2007-02-15

    ej medlem längre
Väldigt väl formulerat, kanon!
2006-09-28

  Ummm~oh~yeah
Jäklar vad bra! Fantastiskt helt enkelt!

Du tycks tro så som jag ^^
2006-07-05

  Mangal VIP
Faller in i de andras hyllningar. Det finns en rakhet och ärlighet som tilltalar mig djupt. Texten andas självrespekt i mina ögon. Väldigt fint skrivet.
2006-06-14

  josefina
Jag ros nar jag laste den har - otroligt javla snygg!!!! Super duper!!! Jag ar ocksa en av de dar som tror :D Tack!
2006-03-30

  Nils Sondefors
Tänkvärt och förnämligt!
För övrigt kan jag bara hålla med alla de föregåendes omdömen...
2006-03-06

  Jessica Ebbesson
Amen!

Starkt skrivet..som t.ex..

'jag är också en av de som tror

att Gud var en kvinna

och att hon dog i barnsäng när hon gav liv åt världen'
2006-03-06

  Queen_of_Rain
Vilket mästervärk du lägger upp!

Gud var en kvinna
och att hon dog i barnsäng när hon gav liv åt världen

makalöst.. dina ord kommer som skänkta fårn dem himmel som nog inte finns..

underbart att de finns poeter som du
2006-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman