Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För sommarkvällar, för midvinternätter, för kärleksbarn, för smekmånader, För kärlek, för allt

Kärlek, likt morgonljus
över blårandiga kuddar och någons skulpterade skuldror,
Det där ögonkastet över dansgolvets euforiska ungdomar
blinkande ljus, puls och andetag
och leendet som skimrande säger,
‘Kom hit och bara prata med mig en stund’
Ett gråhårigt par som håller varandras händer på spårvagnen
och flickan med flätor som ger sitt sista geléhallon
till pojken så gärna vill gunga med henne

känslan när kärlekgester smälter på tungan

Kanske varar det
8 minuter
eller tusen år

Kanske finns kärlek
överallt om vi
bara vågar

se ljuset i
en främlings ögon




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 622 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-05-07 20:32



Bookmark and Share


  JohannaCarlsson
Verkligen superfint skrivet.
Beröande och vackert.
2010-04-18

  walborg
otroligt fint skrivet. varmt tack!
2009-10-27

    inmeddiginålsögatkamel
Kanske. Intressant tanke. Att tillbringat en dag i en stad utan att ha ägnat en enda tanke åt någon annan än sig själv skulle vara konstigt. Men ganska vanligt.
Mycket bra.
2009-06-29

  Popcorntankar
Hmm, det är det jag måste öva mig på. Våga, tack jag tror du gav en lite puff.
2009-06-11

  walborg
Jag tror på diktarens fina slut på dikten! Tack
2009-06-11

    flumm
jag älskar slutet på den här!
2009-05-17

  Lilla My* VIP
Den här sparar jag med glädje i bokmärkeslådan!
Vackra tankar om det där som finns där fast vi inte ser...eller kanske ändå...
2009-05-12

  Eaglemountains VIP
Kärleken har många skepnader - vackert formulerat ....

kärlek är att .......
kärlek är att .......
2009-05-10

    ej medlem längre
snyggt om kärlekens olika ansikten!
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain