Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA HJÄRTANS DAG

Midvintern snart bakom oss.
Björnen vänder sin sida,
växlar tassen i sin mun
fortsätter sova, suger, suckar
håhåhåja
vintern är redan till hälften förliden!

På kvistarna tusentals frusna vattenpärlor
glänser i februarisolen.
En rufsig koltrast sitter i solsken
orörligt och njuter.
Snart tjuter katthanar,
kraxar kråkor. - Det är februari

I mitten av februari vaknar även igen
människoromantik och kärlek.
Flickor och pojkar,
kvinnor och män
funderar på vem som skulle bli
sin käraste vän, till Valentin
skrivs kärleksbrev med rimmade dikter
på Alla hjärtans dag




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-13 18:38



Bookmark and Share


  arja savela
En dikt väl värd en applåd!
2011-02-14

  aol
så längtansfull trösterik skrift
2011-02-13

  stenhur VIP
Människors längtan buren av naturens krafter. Mäktigt, löftesrikt...
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman