Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTLYRIK

Hösten.
Faller, svävar
gula, röda, förvissnade.
En färgrik matta på gården.
Väntan.

Vindpusten.
Snappar, höjer upp i luften.
Lätta, väntande, döende.
Löven svänger vilt i vinden som i en dans.
Dödsdansen

Nakenheten.
Står, blyges.
Bara, bladlösa, slumrande.
Nordanvind betäcker kvistarna med sömnsnön.
Mattheten.

Mörkret.
Faller på, förtätas, fördjupas.
Ihållande, påtryckande, sövande.
Varelser uppsöker ett skyddat ställe.
Sömnen.

Stjärnhimlen.
Glimtar, blinkar.
Mystisk, fjärran, iskall.
Universumet omgiver allt.
Friden.







Fri vers av Heikki Hellman
Läst 1283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-15 09:41



Bookmark and Share


  aol
underbar inramning till den innersta friden
2011-02-15

  mare VIP
Vacker dikt om mörkrets tid
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman