Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÖRA DROPPAR OCH KÄRLEK

Hjärtat är symbol för kärlek
hjärtat är som en stor droppe
om droppen går sönder
brister hjärtat

Vattendroppen glimmar
endast lika länge som
kvisten håller den
under sina armar

Sorgens droppe är tåren.
Gråten är smärtsam
men äntligen försvinner
även sorgens tårar, de torkar ut

Även livet är skört
som en liten droppe
Livet bjuder chansen att älska.
Kärlek hör till livet.

Livet utan kärlek är grått och fattigt
Bära kärleken på dina armar!
Om du äger kärlek, sköt väl din skatt,
kärleken kan även vara skör

Om kvällen när himlens blå
sammansmälter
med det gröna havet,
börjar natten, därefter allt
kan vända endast till en dröm,
vara förbi, även kärleken.

© Heikki Hellman




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 405 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-15 08:52



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Kärleken är störst av allt och något som var och en behöver. Så fint du skrivit denna och jag flyter bort i poesins tankar och du förmedlar så fint budskap.

Sparar denna som bokmärke.
2011-02-24

  Minkki VIP
Bär den, och den bär dig!
2011-02-15

  Linda CH VIP
En varm applåd till dig Heikki! Utan kärlek är man ingen.
2011-02-15

  walborg
Förmågan att älska är en nåd.
2011-02-15

  mare VIP
Så vacker...sparar..
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman