Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vardagsupplevelse


sällan tydliggjort

I mediebruset dränks och förträngs det goda. Krig och våld, mord, bedrägeri, övergrepp, ostyrig ungdom - och som grädde på moset de djävla kändisarnas glassmetiga liv - detta är vad som dyngas ut över oss vanliga människor. Som regel.

Och vem bryr sig då om motormekanikern, han som i sin overall inhandlar prylar till inombordare i båttillbehörsaffär'n i en frusen februari. Jag står där bredvid vid disken, har blivit serverad mitt, och hör honom tala om sina barn med den kvinnliga expediten.

"Den äldsta, hon är tretton år, och egentligen ganska hopplös. Lealös och bara kritisk. Den yngsta är sex och inne i stort trots. Så det är lite av kamp hemma just nu. Men när de bråkar för mycket, retar jag dom lite grand och då kan de inte låta bli att skratta!" säger han och samlar ihop sina saker och gör sig beredd att gå.
"Men", tillägger han som avsked till den charmanta expediten, "jag älskar mina barn. Jag älskar dom!"
Blinkar, vinkar och försvinner ut ur butiken.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-15 20:43



Bookmark and Share


    Melona
Tycker så mycket om att läsa dina betraktelser. Alltid denna värmen och det medmänskligt varma, svåra, svarta, vackra.
2011-02-16

    AA VIP
Det finns en vardag bortom rubrikerna. En fin histroia taget från vardagen. // AA
2011-02-15

  Per Teofilusson
brandfackla? Kåseri? Essä? Vafan ska man säga om dina texter, men skit det samma. En skön läsning, punkt slut. Detta tummande - med ena tummen ömsint, och andra tummen skitarg -är ditt signum (för mig). Visst är det en hoppfull text.
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP